Pécsi Tudományegyetem

BORkultúra szabadEGYETEM

 

 

Bemutatkozás

Nyomtatóbarát változatPDF változat

 

A „BORkultúra SzabadEGYETEM" (röviden: BSZE) programsorozatot a PTE Illyés Gyula Kar 2009. májusában indította el, azzal a céllal, hogy az érdeklődő szekszárdi közönség és az egyetemi hallgatóság számára szervezett keretek között biztosítson lehetőséget a borok világának és a borkultúra alapjainak megismeréséhez, valamint ismereteket nyújtson a Szekszárdi borvidékről, a Pannon Borrégióról, illetve kitekintést adjon más borvidékekről.

A szervezésben részt vevő, illetve szakmai támogatást nyújtó intézmények és szervezetek:
 
      Pécsi Tudományegyetem KPVK  jogelőd: Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar, Szekszárd
A BORkultúra szabadEGYETEM - „programsorozat"
A programsorozat során alkalom nyílik a tematikus, vertikális és horizontális kóstolók mellett a szűkebben vett borfogyasztási kultúra alapvető ismereteinek elsajátítására, és a tágabban értelmezendő borkultúra, a borhoz kapcsolódó művészeti, történeti vonatkozású ismeretekbe való bepillantásra.
A BORkultúra szabadEGYETEM - „borklub"
Az egyes programok önmagukban is értékesek, valamint élvezetes kóstolókat és előadásokat tartalmaznak. Kitűnő társasági program.
A BORkultúra szabadEGYETEM - „tanfolyam"
Az éves programok átfogó képet adnak a magyar borvidékekről, minőségi borairól, és kitűnő pincészeteiről, a változó borfogyasztási szokásokról, a kóstolási technikákról.
A BORkultúra szabadEGYETEM tanúsítványát kapják azon lelkes tagok, akik két tanév során legalább 10 alkalommal részt vettek a programokon. Diplomát kaphatnak azok a tagok, akik három tanév során legalább 15 alkalommal részt vettek a rendezvényen, tudásukról pedig elméleti és gyakorlati vizsga során tanúbizonyságot tettek.
A BORkultúra szabadEGYETEM - „együttműködés"
A program egyben iskolák és szakmai szervezeti közötti együttműködést is jelent, hiszen a céljaink között szerepel a borkultúrához, a borturizmushoz kapcsolódó felsőoktatási, közoktatási intézmények és szakmai szervezetek közötti kooperáció erősítése, támogatása.
A BORkultúra szabadEGYETEM - „felnőttképzés"
A tagság figyelmébe ajánljuk a PTE IGYK „Borturizmus és borgasztronómia" szakirányú továbbképzését, amellyel akkreditált oklevél szerezhető a 3 féléves képzés elvégzése után.
You shall not pass!