Pécsi Tudományegyetem

BORkultúra szabadEGYETEM

 

 

Hírek

Sokat fogjuk még emlegetni a 2017-es szekszárdi borokat

 

2017.12.04. Kétség sem férhet hozzá, hogy a Szekszárdi borvidéken kiemelkedő az idei évjárat minősége. Erről személyesen is meggyőződhettek a BorEgyetem vendégei a múlt hét szerdán, a PTE KPVK-n. Az borkóstolóval egybekötött elődadást „Nézzük meg mi várható a 2017-es évjáratból” címmel tartották meg.

 

rovat: Egyéb

Egyedi illat- és ízvilág – tizenhat kadarka

 

A sokarcú kadarka változatosságával ismerkedhettek meg a Kadarka kerekasztal résztvevői a BorEgyetem szerdai borkóstolós előadásán, a PTE KPVK-n.

http://kadarka.net/wp-content/uploads/2016/05/IMGP6989.jpg

További információk Kadarka.net

rovat: Egyéb

Telt ház várta a feltörekvő borászokat

Alig lehetett beférni a BorEgyetem szerdai előadására, a PTE-KPVK éttermébe, olyan sokan voltak kíváncsiak a feltörekvő szekszárdi borászok bemutatkozására.

 

Galéria (nyitókép: kadarka.net, további képek: PTE KPVK)

 

 

A „Feltörekvő szekszárdi borászok – új arcok, új értékek a szekszárdi borvidéken” címmel megtartott előadás házigazdája dr. Horváth Béla dékán és ifj. Heimann Zoltán borász volt. A BorEgyetem kóstolós rendezvényén, a Szekszárdi Borvidéken termelő, tizenkét kevésbé ismert pincészet mutatkozott be. Ezekről az 1-5 hektárnyi szőlőterületen gazdálkodó bortermelőkről az általuk most bemutatott borok minősége alapján azonban jó eséllyel egyre többet fognak hallani a kulturált borfogyasztás kedvelői.

rovat: Egyéb

Palettán négy borvidék - a sokszínű Pannon Borrégió

A Pannon Borrégió változatos ízvilágába kóstolhattak bele a „Palettán négy borvidék” című előadás vendégei a BorEgyetem február 27-ei előadásán, a PTE-KPVK-n.

 

Fotó: kadarka.net

 

 

Az est házigazdája Schmidt Győző, a Pannon Borrégió és egyben a Tolnai Borvidék elnöke, valamint Heimann Zoltán, a Szekszárdi Borvidék elnöke volt. Szintén előadást tartott Hárs Tibor, a Pécsi Borvidék elnöke, valamint Ipacs Szabó István, a Villányi Borvidék alelnöke is.

Tovább a cikkhez

 

 

 

rovat: Egyéb

Meglepő trendek uralhatják 2016-ban a borvilágot

A borászportál.hu Borvilág oldalán, megjelent cikkből megismerhetők a legújabb trend előrejelzések. A 2016-os évre várható „bordivatban” egyebek mellett fontos szerepet kapnak a lenyűgöző bor- és gasztronómiai kirándulások, a biodinamikus borok, a klímaválozás is.

Tovább a cikkhez

 

 

rovat: Egyéb

Bonbonok és borok, avagy a csokoládé és a bor

 

Szekszárdi borokat és hozzájuk hangolt kézműves bonbonokat kóstolhattak a BORkultúra szabadEGYETEM januári eseményének hallgatói a PTE KPVK-n megtartott Bonbonok és borok, avagy a csokoládé és a bor című előadáson.

 

rovat: Egyéb

Rizlingek Németországból - Ludwigshafen Meghívott vendég: Mátyás István

Ezúton meghívjuk hatvankettedik rendezvényünkre:

 

 

Rizlingek Németországból

 

Meghívott vendég: Mátyás István; Házigazda: Heimann Zoltán

 

rovat: Egyéb
You shall not pass!