Pécsi Tudományegyetem

BORkultúra szabadEGYETEM

 

 

Szekszárdtól délre: a horvát Dunamente borai

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A Szekszárdi borvidéktől alig egy órára már a horvát Dunamente borrégió pincészeteit találjuk, ahol a legelterjedtebb szőlőfajta az olaszrizling, de az utóbbi években egyre többen foglalkoznak kékszőlőkkel is.

Az előadás alatt három trió vagy kvartett lép fel: olaszrizlingek, egyéb fehér fajtaborok és vörösborok. A horvát Dunamente három borvidékből áll: Baranja/Drávaszög, Erdut/Erdőd és Srijem/Szerémség, amelyek mindegyikénél a Duna közelsége meghatározó tényező. Ugyanakkor a talajszerkezet és a fekvés különbözősége a borok esetében is megmutatkozik.

Izgalmas kaland lesz legalább virtuálisan, borok által felfedezni a közeli, ám a legtöbb szekszárdi borkedvelő számára még ismeretlen
borvidékeket.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a BORkultúra  SzabadEGYETEM rendhagyó januári rendezvényére, amelynek előadója Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó főszerkesztője.
Házigazda: Heimann Zoltán, a Borkultúra Szabadegyetem rektora

Időpont:  2017. január 18. szerda 18.00

Helyszín: PTE KPVK Étterem (Szekszárd, Rákóczi utca 1.) Bejárat a Mátyás király utca felől) Beléptetés 17:30-tól

A részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrációs határidő: 2017. január 15. (vasárnap) 24 óráig a bor.egyetem@kpvk.pte.hu címen. Csoportos jelentkezés esetén kérjük a társaság tagjainak nevét is feltüntetni. A nem regisztrált BSZE-tagok programra való jelenkezését csak a szabad kapacitások erejéig tudjuk fogadni.

Részvételi díj: 3.800,- Ft. PTE hallgatóknak, oktatóknak, dolgozóknak 2.200,- Ft.

A program meghívója a borsorral a képre kattintva letölthető

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

magyar
Esemény dátum: 
szerda, 2017, január 18 - 18:00 - 20:00
Rovat: 
Egyéb
You shall not pass!